Restauracja Folwark Tumiany

Do sporządzania dań w naszej kuchni używamy naturalnych produktów, świeżych ryb, a także warzyw, owoców sezonowych oraz grzybów z pobliskiego lasu.

W naszej Spiżarni znajdziesz wiele folwarcznych specjałów, które już nie raz pojechały w świat razem z naszymi gośćmi… Wędzonki, przetwory czy smalec własnego wyrobu – zabierz ze sobą wspomnienia z Folwarku Tumiany!

dkultur4Nasza Szefowa Kuchni i jej załoga nie boją się wyzwań, dlatego też sztuka kulinarna Restauracji Folwark Tumiany wielokrotnie już została uhonorowana nagrodami w rozmaitych konkursach. Jednym z sukcesów restauracji jest przyjęcie w poczet sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, którego wspólnym celem jest rozwój regionów poprzez regionalną żywność i tradycje kulinarne. 

Karta menu sezon 2018/2019

 * zapytaj o dania wegetariańskie! Na życzenie możemy zrobić bezmięsną wersję każdego dania.

 

Beige Floral French MenuBeige Floral French Menu (1) 

Spiżarnia Folwarczna

Zabierz ze sobą wspomnienia z Folwarku Tumiany!

Wędzonki (schab, szynka) – 50 zł/ kg


Pasztet domowy – 35 zł/kg


Ryba wędzona – pstrąg/ sielawa – 45 zł/ 75 zł/ kg


Smalec domowy 4 zł/ 100g

RESTAURACJA OLSZTYN, RESTAURACJA REGIONALNA, RESTAURACJA BISKUPIEC, RESTAURACJA BARCZEWO