Folwark Tumiany Pokoje & Restauracja

Do sporządzania dań w naszej kuchni używamy naturalnych produktów, świeżych ryb, a także warzyw, owoców sezonowych oraz grzybów z pobliskiego lasu.

W naszej Spiżarni znajdziesz wiele folwarcznych specjałów, które już nie raz pojechały w świat razem z naszymi gośćmi… Wędzonki, przetwory czy smalec własnego wyrobu – zabierz ze sobą wspomnienia z Folwarku Tumiany!

dkultur4Nasza Kuchnia nie boi się wyzwań, dlatego też sztuka kulinarna Restauracji Folwark Tumiany wielokrotnie już została uhonorowana nagrodami w rozmaitych konkursach. Jednym z sukcesów restauracji jest przyjęcie w poczet sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, którego wspólnym celem jest rozwój regionów poprzez regionalną żywność i tradycje kulinarne. 

Karta menu

 * zapytaj o dania wegetariańskie! Na życzenie możemy zrobić bezmięsną wersję każdego dania.

PRZYSTAWKA:

DESKA ROZMAITOŚCI – 32 ZŁ (2 OS.), 52 ZŁ (4 OS.)

(SWOJSKIE WĘDLINY I CHLEB, SERY, DOMOWY SMALEC, OGÓRKI, ĆWIKŁA)

ZUPY:

ZUPA WARMIŃSKA Z KULKAMI MIĘSNYMI I KLUSECZKAMI – 16,-

FLACZKI Z LINA Z PAJDĄ DOMOWEGO CHLEBA- 16,-

ROSÓŁ Z KURY Z KLUSECZKAMI LUB MAKARONEM – 14,-

DANIA GŁÓWNE:

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY NA SMALCU/DUSZONA KAPUSTA / ZIEMNIAKI Z WODY  – 35,-

KACZE UDO CONFIT/ BURACZKI Z WIŚNIAMI/ KLUSKI ŚLĄSKIE/  SOS ŻURAWINOWY NA WINIE  – 43,-

SANDACZ W OGRODZIE WARZYW/ RYŻ  ZE SŁONECZNIKIEM I POREM/ SURÓWKA DOMOWA  – 44,-

OKOŃ SMAŻONY/ SOS ZE ŚWIEŻYCH KUREK/ ZIEMNIAKI PIECZONE LUB FRYTKI  /SURÓWKA DOMOWA- 43,-

MAKARON TAGIATELLE ZE ŚWIEŻYMI KURKAMI I GRILLOWANĄ CUKINIĄ, – 31,-

MAKARON TAGIATELL Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM , POMIDOREM W SOSIE SEROWO-ŚMIETANOWYM – 31,-

SAŁATA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM / WARZYWA /  SOS WINEGREE – 29,-

PIEROGI Z DYNIĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI POLANE MASEŁKIEM Z SZAŁWIĄ  ( 7SZT) – 24,-

PIEROGI Z KACZKĄ I ŻURAWINĄ W SOSIE ZURAWINOWYM Z JABŁKIEM ( 7SZT) -24,-

PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM W SOSIE KURKOWYM (7SZT) – 24,-

PIEROGI TRADYCYJNE (7 SZT)  RUSKIE/ Z MIĘSEM / ZE SZPINAKIEM – 21,-

OBIAD DNIA ( ZUPA, II DANIE) – 39,-

DESERY:

CIASTO DOMOWE – 18,-

LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI– 20,-

DLA DZIECI:

ROSÓŁ Z MAKARONEM / ZUPA POMIDOROWA – 10,-

CHRUPIĄCY KURCZAK W PANIERCE /  FRYTKI LUB ZIEMNIAKI  / SURÓWKA DOMOWA – 20,-

PIEROŻKI Z TWAROGIEM NA SŁODKO/ SOS JOGURTOWO- ŚMIETANOWY ( 5 SZT) – 15,-

 

Spiżarnia Folwarczna

Zabierz ze sobą wspomnienia z Folwarku Tumiany!

Wędzonki (schab, szynka) – 49 zł/ kg


Pasztet domowy – 35 zł/kg


Ryba wędzona – pstrąg/ sielawa – 45 zł/ 75 zł/ kg


Smalec domowy 8zł/200g

Ćwikła z chrzanem 8zł/200g

chleb swojski z orzechami 28 zł/ 1,30-1,50 kg




RESTAURACJA OLSZTYN, RESTAURACJA REGIONALNA, RESTAURACJA BISKUPIEC, RESTAURACJA BARCZEWO