Folwark Tumiany Pokoje & Restauracja

Do sporządzania dań w naszej kuchni używamy naturalnych produktów, świeżych ryb, a także warzyw, owoców sezonowych oraz grzybów z pobliskiego lasu.

W naszej Spiżarni znajdziesz wiele folwarcznych specjałów, które już nie raz pojechały w świat razem z naszymi gośćmi… Wędzonki, przetwory czy smalec własnego wyrobu – zabierz ze sobą wspomnienia z Folwarku Tumiany!

 

dkultur4Nasza Kuchnia nie boi się wyzwań, dlatego też sztuka kulinarna Restauracji Folwark Tumiany wielokrotnie już została uhonorowana nagrodami w rozmaitych konkursach. Jednym z sukcesów restauracji jest przyjęcie w poczet sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, którego wspólnym celem jest rozwój regionów poprzez regionalną żywność i tradycje kulinarne. 

Karta menu

 * zapytaj o dania wegetariańskie! Na życzenie możemy zrobić bezmięsną wersję każdego dania.

PRZYSTAWKA:

DESKA ROZMAITOŚCI – 40 ZŁ (2 OS.), 62 ZŁ (4 OS.)

(SWOJSKIE WĘDLINY I CHLEB, SERY, DOMOWY SMALEC, OGÓRKI, ĆWIKŁA)

ZUPY:

ZUPA WARMIŃSKA Z KULKAMI MIĘSNYMI I KLUSECZKAMI – 18,-

FLACZKI Z LINA Z PAJDĄ DOMOWEGO CHLEBA- 18,-

DANIA GŁÓWNE:

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY NA SMALCU/MIZERIA / ZIEMNIAKI Z WODY  – 38,-

KACZE UDO CONFIT/ BURACZKI Z WIŚNIAMI/ KLUSKI ŚLĄSKIE/  SOS ŻURAWINOWY NA WINIE  – 46,-

SANDACZ W OGRODZIE WARZYW/ RYŻ  ZE SŁONECZNIKIEM I POREM/ SURÓWKA DOMOWA  – 47,-

OKOŃ SMAŻONY/ SOS ZE ŚWIEŻYCH KUREK/ ZIEMNIAKI PIECZONE LUB FRYTKI  /SURÓWKA DOMOWA- 46,-

MAKARON TAGIATELLE ZE ŚWIEŻYMI KURKAMI I GRILLOWANĄ CUKINIĄ  LUB Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM,POMIDOREM, ŚMIETANĄ – 33,-

CZARCIE JADŁO ( PLACEK ZIEMNIACZANY Z ŁOPATKĄ MIELONĄ Z WARZYWAMI, POSYPANY SEREM)  – 38,-

PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ  ( 3SZT)  + SURÓWKA –  25,-

SAŁATA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM / WARZYWA /  SOS WINEGREE – 32,-

PIEROGI Z DYNIĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI POLANE MASEŁKIEM Z SZAŁWIĄ  ( 7SZT) – 22,-

PIEROGI Z KACZKĄ I ŻURAWINĄ W SOSIE ZURAWINOWYM Z JABŁKIEM ( 7SZT) -26,-

PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM W SOSIE KURKOWYM (7SZT) – 26,-

PIEROGI TRADYCYJNE (7 SZT)  RUSKIE/ Z MIĘSEM / ZE SZPINAKIEM – 21,-

DESERY:

CIASTO DOMOWE – 20,-

DESER LODOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI– 20,-

DLA DZIECI:

ROSÓŁ Z MAKARONEM / ZUPA POMIDOROWA ( 150ml) – 12,-

CHRUPIĄCY KURCZAK W PANIERCE /  FRYTKI LUB ZIEMNIAKI  / SURÓWKA DOMOWA – 22,-

PIEROŻKI Z TWAROGIEM NA SŁODKO/ SOS JOGURTOWO- ŚMIETANOWY ( 5 SZT) – 18,-




RESTAURACJA OLSZTYN, RESTAURACJA REGIONALNA, RESTAURACJA BISKUPIEC, RESTAURACJA BARCZEWO